Op de fiets met helden en heiligen

Abdij van Tongerlo

Abdij van Tongerlo

Een themaroute met zeven helden en heiligen in de hoofdrol. Een digitale fietslus met verhalen, audio en video rond Kempens religieus erfgoed. 

Bij ‘Op de fiets met helden en heiligen’ staat de beleving centraal. Daarom werd gekozen voor een bijzondere mix van fietsen, storytelling en interactieve aanpak. De verhalen van zeven helden en heiligen, onder wie Kempense figuren als de legendarische sportpater Van Clé en de Geelse Sint-Dimpna, brengen het erfgoed helemaal tot leven. Hun relaas nodigt de fietser uit om onderweg af en toe stil te staan bij enkele pertinente vragen over onszelf. Beleving en tegelijk een beetje bezinning onderweg.

De route is 53 kilometer lang, start bij de norbertijnenabdij van Tongerlo in Westerlo en volgt het fietsknooppuntennetwerk in Westerlo, Herselt, Laakdal, Meerhout en Geel.

Download de app in 10 stappen

1. Download  de gratis AbelLife App  in de Appstore
2. Start de AbelLife app
3. In de app ga je naar “shop”
4. Vervolgens klik je op de tab “gratis”  
5. Klik op “Westerlo (B) – Helden en heiligen”
6. Klik op een van de routes uit de “Helden en heiligen” bundel
7. Klik op “bekijk bundel”
8. Download de bundel
9. De routes staan nu onder de tab “mijn routes”. Om de routes te beleven klik je op de betreffende route.
10. Druk op “start route” om de route te beleven.

De app is geschikt voor iPhone en Android. Het gebruik is 100% offline (geen extra telecomkosten, geen problemen met bereik en zuinig met de batterij). Hoe AbelLife werkt kan je hier bekijken. De prijs voor download bedraagt € 1,79. 

Praktische info

De begeleidende brochure kost 2 euro is verkrijgbaar bij de toeristische infokantoren van Westerlo, Herselt, Laakdal, Meerhout en Geel en bij de boekenwinkel in de abdij van Tongerlo.