Op familieweekend


Nog op zoek naar een té gekke slaapplek voor het jaarlijks weekendje weg met familie of vrienden? Wij selecteerden 6 logies met dat tikkeltje meer. Slapen in een echte Mongoolse yurt of genieten van een koele avond in een houtgestookte hottub. In de Kempen kan het!

13-meter yurt bij B&B Egelantier

Ooit al in een echte Mongoolse yurt geslapen? Bij B&B Egelantier staat een exemplaar waar je met maar liefst 15 personen kan overnachten. De yurt is ingericht met 15 bedden, een houtkachel, tafels en stoelen, een buffetkast met serviesgoed, koelkast... Buiten maak je het gezellig op het terras met buitenkeuken, vuurplaats, barbecue en pizzaoven. Een unieke beleving!
Meer info

De Bouwhoeve, het leven zoals het is: boerderij

40 koeien melken en 60.000 eieren rapen: zo begint de dag bij de familie Geens in Hoogstraten. Op De Bouwhoeve leren kinderen hoe het er aan toe gaat op de boerderij. Meer nog, ze mogen zelf een handje toesteken. Een ritje met de boer op de tractor is helemaal de max. Na het 'werk' is het tijd voor ontspanning (een partijtje boerengolf in de wei) en een beloning (een ijsje of rijstpap bereid door de dochter des huizes). Slapen doe je in een van de huiselijke vakantiewoningen.
Meer info

De Lieshoeve: mix van industrieel en vintage

Tijdens een kop koffie genieten van de tamme konijntjes, de loopeenden en de kippen die vrij in de tuin rondlopen. Aan de grote tafel op het terras met zijn allen ontbijten of gezellig barbecuen. De kinderen vermaken zich met de muziekinstrumenten, de sjoelbak, het tafelvoetbalspel en de tekenspullen. Genieten van de ondergaande zon en in slaap vallen in een uniek boombed onder de sterrenhemel. Dat kan! Eric & Trudie zien je graag bij De Lieshoeve!
Meer info

De Wildeman: koestal wordt viersterrenadres

Dirk en An toverden een koestal en schuur tot een ruime en comfortabele viersterrenvakantiewoning. Zo beschikken alle acht kamers over een eigen badkamer. Sauna, speelweide, voetbalveld of terras met barbecue: het is allemaal aanwezig. 
Meer info

Schaapjes tellen bij De Schaapskooi

De handen uit de mouwen steken op de boerderij of lammetjes de fles geven?
In De Schaapskooi in Lichtaart neemt schapenboer Benny de jonge logés maar wat graag op sleeptouw. De voormalige koeienstal werd omgetoverd tot drie vakantiestudio’s en een gezellig ontmoetingszaaltje.  Ga gerust op verkenning op het drie hectare grote domein. En vergeet zeker niet te proeven van het fruit in de zelfpluktuin. 
Meer info

Het Woutershof: beestachtig leuk

Joris en Inge heten je van harte welkom in hun nieuw ingerichte vakantiewoning in Retie, het hartje van de Kempen. 
De woning beschikt over 6 slaapkamers met eigen badkamer, een ruime leefruimte met keuken en een ontspanningsruimte in de kelder. Op het grote terras zorgt de open haard voor pure gezelligheid. Kinderen ravotten er op los in de speelweide met speeltuin. Ze hebben hier zelfs een eigen kinderboerderij!
Meer info