Belevingsbox Antitankgracht

Belevingsbox met fietslussen, wandelingen én kinderspelen

Expeditie Explosief in Brasschaat

Expeditie Explosief in Brasschaat

Ooit had de Antitankgracht tussen Berendrecht en Oelegem een militaire betekenis. Vandaag vormt ze het langste beschermde landschap van Vlaanderen. De box bevat fiets- en wandellussen, twee spannende kinderspelen en informatie over het boeiende erfgoed en het fraaie landschap.

Fietsen

· De Antitankgrachtroute is een lus van 45 kilometer langs het fietsknooppuntennetwerk met een mix van militair erfgoed en mooie natuur. De fietslus loopt door de gemeenten Oelegem (Ranst), Schilde, Brasschaat, Brecht, Zoersel en Zandhoven.

Kindvriendelijke activiteiten

· Expeditie Explosief is een spannend digitaal spel in de omgeving van de Antitankgracht. Het spel richt zich tot kinderen tussen 9 en 12 jaar en start bij Kinderboerderij Mikerf in Brasschaat.

· Ontdek de Antitankgracht is een fietsroute met doe-opdrachten voor kinderen van 6 tot 9 jaar. De lus is 10 kilometer lang en vertrekt bij het Provinciaal Groendomein Vrieselhof in Oelegem.

Wandelen

· Fans van wandelen en erfgoed kunnen kiezen uit 4 lussen langs het wandelnetwerk Kempense Hoven. De wandelingen langs knooppunten variëren van 4,5 tot 10 km en situeren zich in de buurt van de Antitankgracht in Brasschaat, Brecht, Schilde en Stabroek. 

Bestel de belevingsbox (5 euro) online of koop de box in de toeristische infokantoren in BrasschaatBrechtEssenKapellenRanstSchilde en Zoersel.