Ruiter- en mennetwerk de Merode

ruiter- en mennetwerk de Merode

ruiter- en mennetwerk de Merode

Het ruiter- en mennetwerk de Merode verbindt 230 kilometer ruiterpaden in Laakdal, Herselt, Westerlo, Geel, Diest, Scherpenheuvel-Zichem, Aarschot en Tessenderlo.  

Ooit de exclusieve eigendom van prinsen en prinsessen, vandaag een fantastisch natuurgebied waarvan iedereen volop kan genieten. De Merode serveert één van de grootste  aaneengesloten stukken natuur in Vlaanderen. De ruiter doorkruist afwisselend heide en vennen, natte broekbossen, eeuwenoude beukenbossen en uitgestrekte akkers en velden; De vlakke Kempen gaan naadloos over in heuvelachtig Hageland. In de Beeltjes imponeren de majesteuze dreven. De bossen van Hertberg lijken wel eindeloos en in Gerhagen klinkt het geluid van de stilte.

Dit fantastische ruiter- en mennetwerk is een gedroomd decor om samen met je paard te verkennen. Het telt talrijke rustplaatsen voor paardenliefhebbers en ook enkele waadplaatsen voor de meer avontuurlijke ruiters. Bovendien vind je in de buurt goed uitgeruste maneges, ruitervriendelijke logeeradressen en horecazaken met een hart voor paarden.

Kortom, alle ingrediënten voor een deugddoende ruitervakantie. 

De ruiterkaart kan je online bestellen via Mondikaarten